Pardubicko

Komunita pro komunitu nabídne v Srchu i Kurz zdravého vaření. Vstup na něj je zdarma

K

urz zdravého vaření bude v sobotu 5. října 2024 od 9 hodin hostit Základní škola Srch. „Na této akci s Danou Šťastnou z Kruhu zdraví se dozvíte, jak se projíst ke zdraví. Společně vše uvaříme, dochutíme a sníme,“ uvedla Jana Machová, ředitelka Koalice nevládek Pardubicka (KONEP). Ta tuto akci pořádá společně s Místní akční skupinou (MAS) Regionu Kunětické hory a dalšími partnery díky projektu Komunita pro komunitu.

Vstup na kurz je zdarma po předchozí registraci

„Kurz je vhodný i pro děti od 10 let. Vstup je zdarma po předchozí registraci. Ta je nutná nejpozději do středy 2. října 2024 na e-mailu machova@konep.cz nebo na telefonu 777 837 950,“ upřesnila Jana Machová, která je také komunitní pracovnicí projektu Komunita pro komunitu. Účastníci Kurzu zdravého vaření by si s sebou měli vzít zástěru a nadšení pro zdravé jídlo,“ usmívala se ředitelka Koalice nevládek Pardubicka.

„Máme radost z toho, že si naše akce v Srchu nacházejí své příznivce. Proto jsme se zde rozhodli po sérii oblíbených cestovatelských přednášek uspořádat Kurz zdravého vaření,“ vysvětlila komunitní pracovnice projektu Komunita pro komunitu

Co je cílem projektu Komunita pro komunitu?

Komunita pro komunitu je název projektu Místní akční skupiny (MAS) Regionu Kunětické hory. „Jeho hlavním smyslem je stmelovat rodiny, podporovat opomíjené skupiny obyvatel, aby si mohly užívat aktivního důstojného života ve společnosti a také zamezit odlivu lidí z venkova do měst,“ nechal se slyšet předseda MAS Regionu Kunětické hory Jozef Petrenec.

Projekt je spolufinancován Evropskou unií prostřednictvím Operačního programu Zaměstnanost plus. Má dva klíčové partnery. Těmi jsou spolek Zdraví a sportovní aktivity a Koalice nevládek Pardubicka (KONEP). „V režii KONEPu je komunitní a mezigenerační spolupráce a dobrovolnictví,“ doplnila ředitelka Koalice nevládek Pardubicka (KONEP) Jana Machová.

„Jsme rádi, že lidé se o naše akce zajímají. O aktivity si už sami říkají a společně s námi je plánují. I dobrovolníci, kteří se na nich podílí, se na ně opakovaně vrací,“ řekla manažerka a metodička projektu Komunita pro komunitu Barbora Jouzová z Koalice nevládek Pardubicka (KONEP).