Pardubicko

Globus letos na České chuťovce „trhnul“ rekord. Odnesl si dokonce deset ocenění

  

V patnáctém ročníku vážené soutěže Česká chuťovka zazářilo hned deset výrobků z řeznické, pekařské, cukrářské a gastro výroby hypermarketů Globus. To je nejvíc od roku 2016, kdy se potraviny z Globusu této soutěže účastní. Celkem jich bylo oceněno Českou chuťovkou již 49. Jedinečnost těchto a stovek dalších produktů tkví v tom, že se vyrábí pod střechami hypermarketů Globus pár metrů od regálů a inspirací pro jejich vznik jsou často sami zákazníci.

 V kláních o ty nejlepší výrobky v České chuťovce rok od roku přituhuje. Konkurence je velká a kvalita produktů bezesporu velmi vysoká. I přesto se podařilo Globusu nevídané. Hned deset z jedenácti přihlášených produktů přísná porota soutěže letos ocenila a doporučila tak k ochutnání veřejnosti.

Za pekařství zazářil kvasový chléb Horal a Rohlík celozrnný. Za cukrářkami do Globusu putuje uznání za Roládu šlehačkovou čokoládovou. Řezníkům se podařilo odbornou porotu oslovit nejen Hovězím a Vepřovým gulášem, ale i Královským párkem a telecí klobásou se sušenými rajčaty na gril. Úspěchy výrob Globusu dovršili kuchaři, kteří úspěšně představili v soutěži Vepřového vrabce s kysaným zelím a bramborovými knedlíky, vajíčkovou pomazánku a Hovězí kuličky v rajské omáčce s těstovinami, které si odnesly ocenění v kategorii Dětská chuťovka.

Potraviny, které se v Globusu vyrábějí, nesou značku Poctivá výroba Globus. O jejich kvalitě a čerstvosti nelze pochybovat, protože od výroby do regálu k zákazníkům urazí jen pár metrů. Nejvíce snahu pekařů, cukrářů, řezníků a kuchařů oceňují právě zákazníci, kteří se pro jejich výrobky stále vracejí. Jsou to také oni, kdo dává podněty k novinkám a inovacím. Stejně tak poskytují signály k tomu, aby na pultech nějaký konkrétní výrobek přibyl. Dlouho oblíbené produkty i novinky pak soupeří každý rok o ocenění Česká chuťovka.

 

Vedoucí výrob Globus k oceněním:

„Jedinou naší zbraní při boji s konkurencí je kvalita ingrediencí i jejich zpracování. Vážím si všech ocenění a toho, že zákazníkům u nás po léta chutná,“ řekl za restaurace Globus Václav Šulc.

„V české chuťovce se může prosadit jen chuť. Jsme rádi, že naše výrobky chutnají porotě, a i našim zákazníkům a může nás jen těšit, že každý rok se nám něco povede a každý rok máme nějaké to ocenění. Je to radost a zároveň i výzva do budoucna,“ řekl Pavel Holeček z řeznictví Globus.

 

Oceněné výrobky z vlastních výrob Globus:

2023:

  • Chléb Horal 500 g a 1000 g
  • Rohlík celozrnný 70 g
  • Roláda šlehačková čokoládová 400 g
  • Hovězí guláš – sklo
  • Vepřový guláš Globus – sklo
  • Královský párek Globus
  • Telecí klobása na gril Globus se sušenými rajčaty
  • Vepřový vrabec, kysané zelí, bramborové knedlíky 545 g
  • Vajíčková pomazánka 1 kg
  • Hovězí kuličky, rajská omáčka, těstoviny 265 g

 

2022:

  • Dort slaný karamel 1600 g
  • Chléb Kovář 850 g
  • Maso v polokonzervě
  • Debrecínská pečeně Globus
  • Játrový sýr
  • Hovězí svíčková s Karlovarským knedlíkem
  • Škvarková pomazánka

2021:

  • Dort čokoládový De luxe 1300 g
  • Chléb řemeslný 900 g
  • Žitný rohlík 65 g
  • Debrecínská pečeně Globus
  • Luncheon Meat Globus polokonzerva
  • Polévka Kulajda 800 g

2020:

  • Ostravská klobása Globus
  • Dušená šunka z kýty Globus
  • Junior salám Globus
  • Bábovka šlehačková – mramorová 740 g
  • Bábovka tvarohová 740 g
  • Královský koláč makový se švestkami 120 g, 720 g
  • Gulášová polévka 800 g

2019:

  • Krůtí lyonský salám Globus
  • Selská paštika Globus
  • Chléb žitný Globus 1 000 g
  • Dort Schwarzwald Globus 1 300 g

2018

  • Tyrolský salám Globus
  • Vepřové maso Globus, polokonzerva
  • Královský koláč mix náplní 720 g
  • Šlehačková dort vlašský ořech 1 400 g
  • Gothajský salám

2017:

  • Bageta cibulová 400 g
  • Královský bochník 2 000 g
  • Dort nugátový 1 500 g
  • Globus šunka
  • Telecí párky Globus
  • Tlačenka světlá Globus

 

2016:

  • Hovězí klobása Globus
  • Játrovka s telecím masem
  • Talián Globus

 

O soutěži:

Soutěž Česká chuťovka především pomáhá spotřebitelům objevit chutné české potraviny a vysoké kvality. Odborným patronem je prof. Dr. RNDr. Pavel Matějka, rektor VŠCHT. Více informací k soutěži Česká chuťovka na  www.ceskachutovka.cz či www.facebook.com/ceskachutovka.